Rose Madder - Stephen King

Rose Madder King Stephen
Rose Madder King Stephen
Ocena: ocena: 3.5 /głosów: 2

Zaloguj się, aby ocenić!

Przyznam, że jest to pierwsza książka Kinga, którą przeczytałam i jestem mocno zaskoczona. Pozytywnie. Spodziewałam się thrillero-horroru, a za tym nieszczególnie przepadam, a dostałam... mocno trzymający w napięciu dramat. Dramat kobiety, która codziennie dostaje dawkę tortur fizycznych i psychicznych, katowana przez męża - szanowanego oficera policji.

Pewnego dnia Rose Daniels spostrzega na poduszce maleńką kroplę krwi. Ta kropla przepełnia czarę. Prawdziwa Rose zwycięża nad Praktyczno-Rozsądną, a właściwie potwornie zastraszoną i... ucieka. Od tej pory staje się Rosie. Rosie Real. Przemierza pół kraju, znajduje schronienie w domu dla maltretowanych kobiet, w końcu zaczyna samodzielne, wolne, spokojne życie. Więcej nie powiem:)

Książka o kobiecej sile, która budzi się z uśpienia i wybucha. O gniewie. O wściekłości. O powracaniu do siebie. I wreszcie - o magii. Groźnej, niesamowitej kobiecej magii.

Wprawdzie jest to książka dla czytelniczek o mocnych nerwach, a niektóre sceny mogą śnić się po nocach (mnie się śniły), jednak warto. Szczególnie ze względu na tę magię. Ale o tym już na pewno nic nie powiem:)
kraska
Data publikacji w portalu: 2004-03-19
Podoba Ci się? Możesz to skomentować, ocenić lub umieścić link na swoich stronach:
OPINIE I KOMENTARZE+ dodaj opinię  

Neville2004-03-27 22:42
b-e-z-n-a-d-z-i-e-j-a!!!

Loona  loona@autograf.pl2005-09-05 14:07
Ksiazka o wyzwalaniu sie kobiety spod meskiej dominacji. Lubie Kinga ale nie dlatego podobala mi sie Rose Madder. Pisarz ten potrafi takze nudzic. Ale nie tym razem:) Polecam :]

Ada  s_ada@tlen.pl2006-02-20 11:20
Ja uważam Kinga za najlepszego w świecie pisarza! Nikt tak jak on nie potrafi trzymac czytelnika w napięciu i tworzyć tej szczegulnej atmosfey!!! Polecam jego książki!!!!!!!

milka142006-04-08 14:44
niegdy wczesnie nie czytalam tak DOOOBREJ ksiazki!!! mocno trzyma w napieciu i trzeba ja przeczytac!!!!!!!:)

perkins172006-07-12 16:38
jeszcze nie skończyłem,ale jak na razie to mnie tylko i włącznie zaskakuje i to w pozytwnie..... Od ide czytac

olena  olena@vp.pl2006-09-29 10:07
To najlepsza książka Kinga jaką czytałam. Wstrząsająca, trzymająca w napięciu, dająca kobiecie moc sprawczą i wiarę w swoje siły. I wiarę w magię ;)

Maleńka..  puchatek89@interia.eu2007-06-29 22:25
Wczoraj zaczęłam czytać te książkę, a dziś jestem na 159 str. Ta książka jest fantastyczna!!!Już dawno nie czytałam nic tak dobrego..To pierwsza moja książka Kinga..Ciekawa jestem jakie są inne.. Po skończeniu tej się przekonam..

carmenhazel  tanchkenqian@gmail.com2018-04-15 04:57
armani watches uk cheap | breitling prices south africa | top 10 swiss watch brands
narmani watches uk cheap | breitling prices south africa | top 10 swiss watch brands
nbreitling super avenger replica vs real
nwatches online ukraine

carmenhazel  tanchkenqian@gmail.com2018-05-03 07:32
d should provide a cushty support for any heel along with ankle.nWakeboard basics vary in elasticity and even length.The capacity of a wakerope is generally between 50 and 80 feet.There're one-piece, which doesn't necessarily allow almost any length variations, or can come with change loops.A more tightly and more rigid rope will allow little stretch is used to perform air methods.nWake boats nowadays can come with wakeboard podiums.Instead of the rope being attached to the back of your boat, the rope is that come wid should provide a cushty support for any heel along with ankle.
n
nWakeboard basics vary in elasticity and even length.The capacity of a wakerope is generally between 50 and 80 feet.There're one-piece, which doesn't necessarily allow almost any length variations, or can come with change loops.A more tightly and more rigid rope will allow little stretch is used to perform air methods.
n
nWake boats nowadays can come with wakeboard podiums.Instead of the rope being attached to the back of your boat, the rope is that come with a podium, which is normally 2-3 meters on the water place.Wakeboard systems allow an easier pull plus stability and as well enable some rider to gain more air height even though performing tricks.The towers can provide additional house for wakeboard holders, wakeboard people and lights.Fly Great and Skylon are often the more identified wakeboard system manufacturers and the price runs from $900 to much more than $2000.
n
nWakeboard gadgets add color to sport.Wakeboard speakers can be attached towards towers and are useful to play music or even to give instructions to your riders, most definitely beginners.Waterproof covers are likewise available for the wakeboard speaker systems.If you want to flaunt a person's skills during the night time, then also you can add wakeboard your lights.Handles need to be comfortable to handle and most accompany rubber shock reducing.Beginners will typically use wakeboard helmets intended for additional wellbeing.Eye-catching wakeboard apparels are likewise available having wakeboard manufacturers.


Dopisywanie opinii, tylko dla zarejestrowanych użytkowniczek portalu

Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!

Witaj, Zaloguj się

WYSZUKIWARKA


KSIĘGARNIA DLA LESBIJEK

Dzięki współpracy z kilkoma księgarniami oraz porównywarką cen Nokaut.pl mamy katalog kilkudziesięciu tysięcy książek i możemy pokazać ceny i miejsca gdzie możesz kupić książki najtaniej.

Nasza specjalność to oczywiście wybór literatury o tematyce LGBTQ i feminizmu.

Korzystaj, oceniaj, zaznaczaj książki, które chcesz przeczytać, komentuj. A już wkrótce zobaczysz zestawienia i porównania jakich nigdzie indziej nie znajdziesz.

NAPISZ DO NAS

Jeśli przeczytałaś książkę, która Cię poruszyła, podziel się wrażeniami. To nie musi byc profesjonalna recenzja. Takie możemy przeczytać w gazetach i na innych portalach. Może być nawet parę zdań, byle subiektywnie.

Zaprzaszam też do przesyłania wszelkich uwag, pomysłów, sugestii. Ty też możesz współtworzyć ten dział:)

Napisz do nas: info@kobiety-kobietom.com

NEWSLETTER I SPOŁECZNOŚCI

Chcesz być powiadamiana o nowościach w portalu? Zarejestruj się i zaprenumeruj nasz newsletter lub kanał Nowości RSS!
Możesz też dołączyć do naszej strony na Facebook lub Twitter. Zapraszamy!

Ostatnio komentowane:

info Nasze miejsca zagranicą
Goraleczka69 Hej jakieś kluby branżowe dla les w Norwegii?😊 opinia dodana 2018-10-21 21:22:36
muzyka Zawsze mocno żyłam i teraz mam co wspominać
Hitoshi W piątek byłam na koncercie Closterkeller. Anja jest niesamowitą kobietą, jest charyzmatyczna, silna i pewna siebie, dała przepiękny występ. Uwielbiam ją.... opinia dodana 2012-11-05 20:27:47
literatura Rose Madder - King Stephen
d should provide a cushty support for any heel along with ankle.\nWakeboard basics vary in elasticity...

Dołącz do naszej społeczności!

nowe i najaktywniejsze profile:

© KOBIETY KOBIETOM 2001-2018