Carol - Patricia Highsmith

Carol Highsmith Patricia
Carol Highsmith Patricia
Ocena: ocena: 4.14 /głosów: 7

Zaloguj się, aby ocenić!

Subtelna "love story", urzekająca przygoda, próba odwagi, odkrywania samych siebie i głębokich, ludzkich uczuć.
To pierwsza gejowska książka w literaturze amerykańskiej ze szczęśliwym zakończeniem.

Dziewiętnastoletnia Teresa pracuje dorywczo jako sprzedawczyni i marzy o karierze scenografa. Jest zaręczona, ale młody, kochający ją mężczyzna nie potrafi wzbudzić jej pożądania. I oto w czasie gorączki świątecznych zakupów u Frankenberga w dziale zabawek pojawia się Carol – dojrzała, wyrafinowana kobieta, mężatka, szukająca prezentów dla swej córki...

Tak rozpoczyna się subtelna "love story", urzekająca przygoda, próba odwagi, odkrywania samych siebie i głębokich, ludzkich uczuć.
Pokazuje, że czasem jednak warto walczyć o miłość...
Ula
Data publikacji w portalu: 2005-02-03
Podoba Ci się? Możesz to skomentować, ocenić lub umieścić link na swoich stronach:
OPINIE I KOMENTARZE+ dodaj opinię  

zuz@  zuza@les.art.pl2005-02-03 15:49
Bardzo wzruszająca powieść. Zdecydowanie warto przeczytać :)

Lilith  Lilith_26@interia.pl2005-02-06 00:25
Przeczytałam i jest to jedna z moich ulubionych książek! Polecam gorąco!

pustka  sputnik3@buziaczek.pl2005-02-06 11:32
hej czy ktoś wie gdzie mogę zakupić tę książkę...hmm bo nie mogę znaleźć akurat tej pozycji w sklepach internetowych...

Baska2005-02-10 15:36
czy ta ksiazka jest wydana w jezyku polskim? gdzie mozna ja kupic?

bezik2005-03-12 10:06
Czy ktoś może już wie, gdzie można ją zdobyć?

Magda/Beata  mjakmagda@neostrada.pl2005-03-17 08:51
Przeczytałam tę książkę jak byłam jeszcze młodziutka :) Było to moje pierwsze doświadczenie miłości i erotyzmu między kobietami. Przez długie lata szukam tej pozycji. Nie znałam nazwiska autorki. Teraz jest !!! TYLKO GDZIE??? Niech ktoś mi powie gdzie można dostać książkę....Proszę.

k2005-09-06 18:59
ja zakupiłam kilka lat temu z tanej książce za około 5zł

B2007-06-03 19:49
SWIETNA LITERATURA.POLECAM.MAM JA OD CO NAJMNIEJ 10 LAT.LUBIE DO NIEJ WRACAC.JEST TAKA POZYTYWNIE NASTAWIAJACA.

Eve Amarantine  eve_amarantine@wp.pl2007-07-09 22:03
Też tego szukam... ;> Wie ktoś może gdzie to można dostać?

Magda2007-11-07 22:20
Dla mnie nudnawa powieść, taka bez polotu. Nawet nie skończyłam czytać. Męcząca literatura.


Dopisywanie opinii, tylko dla zarejestrowanych użytkowniczek portalu

Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!

Witaj, Zaloguj się

zoo

WYSZUKIWARKA


KSIĘGARNIA DLA LESBIJEK

Dzięki współpracy z kilkoma księgarniami oraz porównywarką cen Nokaut.pl mamy katalog kilkudziesięciu tysięcy książek i możemy pokazać ceny i miejsca gdzie możesz kupić książki najtaniej.

Nasza specjalność to oczywiście wybór literatury o tematyce LGBTQ i feminizmu.

Korzystaj, oceniaj, zaznaczaj książki, które chcesz przeczytać, komentuj. A już wkrótce zobaczysz zestawienia i porównania jakich nigdzie indziej nie znajdziesz.

NAPISZ DO NAS

Jeśli przeczytałaś książkę, która Cię poruszyła, podziel się wrażeniami. To nie musi byc profesjonalna recenzja. Takie możemy przeczytać w gazetach i na innych portalach. Może być nawet parę zdań, byle subiektywnie.

Zaprzaszam też do przesyłania wszelkich uwag, pomysłów, sugestii. Ty też możesz współtworzyć ten dział:)

Napisz do nas: info@kobiety-kobietom.com

NEWSLETTER I SPOŁECZNOŚCI

Chcesz być powiadamiana o nowościach w portalu? Zarejestruj się i zaprenumeruj nasz newsletter lub kanał Nowości RSS!
Możesz też dołączyć do naszej strony na Facebook lub Twitter. Zapraszamy!

zoo

Ostatnio komentowane:

news Donald Trump nie chce finansowania organizacji promujących aborcję za granicą
justsomebody10 Posługiwanie się przykładem N. Vujicica nie ma, moim zdaniem, większego sensu, bo to jest wyjątek na tle setek tysięcy niepełnosprawnych. Od dzieciństwa był otoczony opieką, wsparciem,... opinia dodana 2017-02-11 13:52:24
muzyka Zawsze mocno żyłam i teraz mam co wspominać
Hitoshi W piątek byłam na koncercie Closterkeller. Anja jest niesamowitą kobietą, jest charyzmatyczna, silna i pewna siebie, dała przepiękny występ. Uwielbiam ją.... opinia dodana 2012-11-05 20:27:47
literatura Lesbos Najlepsze opowiadania erotyczne - Warnock Kathleen
Ciekawe opowiadania :) wciągające ! polecam.\r\n\r\nPS. Odsprzedam za pare groszy . Więcej info na @.

Dołącz do naszej społeczności!

nowe i najaktywniejsze profile:

© KOBIETY KOBIETOM 2001-2017