Zapomniany język żurawi

Zapomniany język żurawi Leavitt David
Ocena: ocena: 3 /głosów: 3

Zaloguj się, aby ocenić!

David Leavitt Historia ludzi szukających zrozumienia i akceptacji swoich bliskich, ludzi nierezygnujących z osobistego szczęścia.
Przejmująca powieść o gejach i lesbijkach, którzy mają odwagę wyjść z ukrycia i być sobą. Bohaterami są mieszkańcy Ameryki.
Historia ludzi szukających zrozumienia i akceptacji swoich bliskich, ludzi nierezygnujących z osobistego szczęścia. Ale także tych, którzy próbują takie preferencje swoich córek, synów czy współmałżonków zrozumieć, z nimi żyć. Jest to problem niezwykle ważny, którego nie wolno ignorować.
Ula
Data publikacji w portalu: 2005-02-03
David Leavitt, Zapomniany język żurawi, przełożył Marek Fedyszak, wydawnictwo Alfa-Wero, 1996
Podoba Ci się? Możesz to skomentować, ocenić lub umieścić link na swoich stronach:
OPINIE I KOMENTARZE+ dodaj opinię  

di_ti  ___2005-02-17 18:09
96 rok. Czy zatem gdzieś do kupienia?

abs_ik2005-02-18 08:04
Jeżeli nie do kupienia, to na pewno do wypożyczenia:-) A poznawać "naszą" historię literatury zawsze warto. Czy może nie warto?

di_ti  _____2005-02-18 11:27
Pewnie, że warto. Ja z tych, którzy wolą mieć "swoje" książki.

abs_ik2005-02-18 11:40
To mi ulżyło:-) Ja też z tych - w przypadkach granicznych posuwam się do kserowania...

di_ti  ___2005-02-21 09:46
Trzeba mieć od kogo.. Ma Pani tę książkę? :-)

Pani abs_ik:-)2005-02-21 15:26
Pani nie ma;DDD Ma za to pewnie recenzentka... Hm, a tak serio, to myślałam o takich miejscach jak biblioteka Lambdy np. Choć myślę, że i w bibliotekach publicznych by się znalazło:-) Jak zobaczę, to dam znać.

Ula  ulakl@poczta.onet.pl2005-03-02 22:01
Tu recenzentka :-) Mam tę książkę i znalazłam ją w bibliotece publicznej. Znam sposoby na zdobycie książek z bibliotek,otóż można się zgłosic i powiedzieć,że zgubiło się daną książkę lub po prostu powiedzieć,że książka ta uległa przypadkowemu zniszczeni i wtedy pani bibliotekarka każe nam albo zapłacić za tę książkę albo przynieść w zamian inną o równej warości.Wtedy upragniona książka zostaje naszą własnością:-) Czasem warto trochę pokłamać;-)ale oczywiście do tego nie namawiam.

abs_ik2005-03-03 12:47
Jeden z moich profesorów zwykł mawiać, że na książki siódme przykazanie nie działa...:-)

Ula2005-03-03 21:16
Co prawda to prawda :D

mandarynka2005-03-04 17:55
Może ktoś zna jakąś fajną książkę o osobach biseksualnych?

nickzedd  nickzedd@wp.pl2005-04-04 15:34
w Tczewie w MBP przy ul. Kościuszki jest ta pozycja ksiązkowa!

tigerka  pozytywny_wojownik@wp.pl2005-07-22 00:55
Na allegro jest :) Ale nie ja sprzedaje ;)

safiro2005-07-26 12:29
Fantastyczna książka, tak mnie wciągnęła, że przeczytałem ją w dwa dni. I o dziwo znalazłem ją w bibliotece publicznej. Bardzo polecam

pustka  sputnik3@buziaczek.pl2005-10-19 17:45
hejka:):) czy ktoś wie gdzie można zakupić tę ksiązke??? z góry dziekuję

ula19-78  ula19-78@o2.pl2009-12-26 13:54
Sprzedam chętnie tę książkę :)zainteresowanych proszę o e-maila :)

Elle_80  panna_e-be@wp.pl2011-12-10 13:23
Dobra, ciekawa - i osadzona w najbliższej nam rzeczywistości, nie w 'czasach przeszłych dokonanych' - książka. Spacery wraz z bohaterami ulicami pełnymi gwaru ludzkiego i klaksonów samochodowych, zapach pitej kawy i wzroku chowanego w fusach w oczekiwaniu, że druga strona zrozumie... Dobre :)


Dopisywanie opinii, tylko dla zarejestrowanych użytkowniczek portalu

Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!

Witaj, Zaloguj się

WYSZUKIWARKA


KSIĘGARNIA DLA LESBIJEK

Dzięki współpracy z kilkoma księgarniami oraz porównywarką cen Nokaut.pl mamy katalog kilkudziesięciu tysięcy książek i możemy pokazać ceny i miejsca gdzie możesz kupić książki najtaniej.

Nasza specjalność to oczywiście wybór literatury o tematyce LGBTQ i feminizmu.

Korzystaj, oceniaj, zaznaczaj książki, które chcesz przeczytać, komentuj. A już wkrótce zobaczysz zestawienia i porównania jakich nigdzie indziej nie znajdziesz.

NAPISZ DO NAS

Jeśli przeczytałaś książkę, która Cię poruszyła, podziel się wrażeniami. To nie musi byc profesjonalna recenzja. Takie możemy przeczytać w gazetach i na innych portalach. Może być nawet parę zdań, byle subiektywnie.

Zaprzaszam też do przesyłania wszelkich uwag, pomysłów, sugestii. Ty też możesz współtworzyć ten dział:)

Napisz do nas: info@kobiety-kobietom.com

NEWSLETTER I SPOŁECZNOŚCI

Chcesz być powiadamiana o nowościach w portalu? Zarejestruj się i zaprenumeruj nasz newsletter lub kanał Nowości RSS!
Możesz też dołączyć do naszej strony na Facebook lub Twitter. Zapraszamy!

Ostatnio komentowane:

news Tolerado - oświadczenie ws. nieprawdziwych treści nt. Gdańskiego Modelu na Rzecz Równego Traktowania
smaku Z równością trzeba uważać, bo równość źle rozumiana prowadzi do zagłady i wyginięcia światów w całym kosmosie, oczywiste. Niedługo zrównają psy z ludźmi i zaczną zabijać ludzi za naruszenie... opinia dodana 2019-09-13 15:54:35
muzyka Zawsze mocno żyłam i teraz mam co wspominać
Hitoshi W piątek byłam na koncercie Closterkeller. Anja jest niesamowitą kobietą, jest charyzmatyczna, silna i pewna siebie, dała przepiękny występ. Uwielbiam ją.... opinia dodana 2012-11-05 20:27:47
literatura Goblin Market - Rossetti Christina
A mnie się to tłumaczenie podoba. Jestem anglistką, literaturoznawczynią, i mogę zapewnić, że fragmenty...

Dołącz do naszej społeczności!

nowe i najaktywniejsze profile:

© KOBIETY KOBIETOM 2001-2019