Lesbijki i geje - jak ich kochać

Don Clark Książka Dona Clarka jest przeznaczona przede wszystkim dla naszych bliskich - rodziców, przyjaciół, znajomych...
Jest to wydanie drugie, nieco zmienione, gdyż od roku 1975 upłynęło już sporo czasu i, jakby nie było, zmiany w mentalności (nie powiem, że społeczeństwa, ale pojedynczych jednostek) mimo wszystko nastąpiły. Im młodsze pokolenie, tym bardziej otwarte na różnorodność i inność.
Książka ta jest przeznaczona przede wszystkim dla naszych bliskich, czyli rodziców oraz naszych znajomych. Niestety, ja jednak nie spotkałam się jeszcze z tak tolerancyjnymi rodzicami, którym bez obaw mogłabym wręczyć tę książkę...
A szkoda, bo jest wartościowa i gdyby ludzie czytali tego typu książki, zamiast rzucać w nas kamieniami... Cóż, pomarzyć zawsze można.
Pięknie jest wytłumaczony problem podstawowy, czyli kwestia Kościół a lesbijki i geje, oraz to, jak pomóc duchownym zrozumieć swoją odmienność.
Książka jest optymistyczna, ale to, do czego dąży autor, póki co – nierealne. Przynajmniej nie w naszym kraju... niestety.
Ula
Data publikacji w portalu: 2005-04-07
Don Clark, Lesbijki i geje - jak ich kochać, przełożył Jerzy Jaworski, wydawnictwo Da Capo, Warszawa 1995
Podoba Ci się? Możesz to skomentować, ocenić lub umieścić link na swoich stronach:
OPINIE I KOMENTARZE+ dodaj opinię  

nałka2005-04-29 09:39
Jakies 100 lat temu ksiązka mi się podobała ;-) ale nie sądzę, żeby dzis wytrzymała próbe czasu. bardzo amerykańska

abs_ik2005-04-29 14:10
Nie ma to jak klasyka. Ja swój egzemplarz nabyłam dobre pare lat temu w taniej książce w Poznaniu. I również parę lat temu, przeczytawszy, puściłam w świat (w ramach akcji uwalniania książek). Aż się łezka w oku kręci:-)

picia2005-05-11 21:04
jest ok, tylko troche szurnieta!

szyszka2006-04-14 14:17
fajna ksiazka choc jej nie czytalam hehe

Asia2008-06-13 16:48
Moja pierwsza ksiazka o homoseksualizmie. Musialam ja kryc przez 7 lat zanim dokonalam coming out'u przed starszymi. Teraz mam cala polke ksiazek i opowiadan o nas, kobietach kochajacych inaczej.

Witaj, Zaloguj się

zoo

WYSZUKIWARKA


KSIĘGARNIA DLA LESBIJEK

Dzięki współpracy z kilkoma księgarniami oraz porównywarką cen Nokaut.pl mamy katalog kilkudziesięciu tysięcy książek i możemy pokazać ceny i miejsca gdzie możesz kupić książki najtaniej.

Nasza specjalność to oczywiście wybór literatury o tematyce LGBTQ i feminizmu.

Korzystaj, oceniaj, zaznaczaj książki, które chcesz przeczytać, komentuj. A już wkrótce zobaczysz zestawienia i porównania jakich nigdzie indziej nie znajdziesz.

NAPISZ DO NAS

Jeśli przeczytałaś książkę, która Cię poruszyła, podziel się wrażeniami. To nie musi byc profesjonalna recenzja. Takie możemy przeczytać w gazetach i na innych portalach. Może być nawet parę zdań, byle subiektywnie.

Zaprzaszam też do przesyłania wszelkich uwag, pomysłów, sugestii. Ty też możesz współtworzyć ten dział:)

Napisz do nas: info@kobiety-kobietom.com

NEWSLETTER I SPOŁECZNOŚCI

Chcesz być powiadamiana o nowościach w portalu? Zarejestruj się i zaprenumeruj nasz newsletter lub kanał Nowości RSS!
Możesz też dołączyć do naszej strony na Facebook lub Twitter. Zapraszamy!

zoo

Ostatnio komentowane:

news Donald Trump nie chce finansowania organizacji promujących aborcję za granicą
justsomebody10 Posługiwanie się przykładem N. Vujicica nie ma, moim zdaniem, większego sensu, bo to jest wyjątek na tle setek tysięcy niepełnosprawnych. Od dzieciństwa był otoczony opieką, wsparciem,... opinia dodana 2017-02-11 13:52:24
muzyka Zawsze mocno żyłam i teraz mam co wspominać
Hitoshi W piątek byłam na koncercie Closterkeller. Anja jest niesamowitą kobietą, jest charyzmatyczna, silna i pewna siebie, dała przepiękny występ. Uwielbiam ją.... opinia dodana 2012-11-05 20:27:47
literatura Lesbos Najlepsze opowiadania erotyczne - Warnock Kathleen
Ciekawe opowiadania :) wciągające ! polecam.\r\n\r\nPS. Odsprzedam za pare groszy . Więcej info na @.

Dołącz do naszej społeczności!

nowe i najaktywniejsze profile:

© KOBIETY KOBIETOM 2001-2017