Beata B. "Cytryna"

Cytryna Beata B.
Cytryna Beata B.
Ocena: ocena: 2.33 /głosów: 3

Zaloguj się, aby ocenić!

"Cytryna" to galeria, zamkniętych w bezczasie i bezdechu, pejzaży - będących zlepkiem złudzenia i prawdy o kobiecie ze sztywnym kręgosłupem moralnym. Kobiecie, która odbiera świat i ludzi poprzez zmysły wzroku, dotyku, zapachu i smaku. To spacer do wnętrza kobiety, która odnalazła w sobie nowy smak. Smak kobiety, w cytrynie.
"Cytryna" to książka o prawdziwych emocjach, które mają prawdziwe barwy; niepewność, smutek, oczekiwanie, euforię. Napisałam ją z nadzieją, że osoby, które po nią sięgną odnajdą w sobie nowy smak – nieskrępowaną swobodę wyrażania kobiecego wnętrza.

Scully vel Beata B. [ur. w Warszawie]. Człowiek. Kobieta. Dziennikarka. Debiutantka. Autorka krótkich form literackich. Rocznik 1975.
abs_ik
Data publikacji w portalu: 2006-03-10
Beata B., "Cytryna", Wydawnictwo Do, Warszawa, 10 marca 2006
Podoba Ci się? Możesz to skomentować, ocenić lub umieścić link na swoich stronach:
OPINIE I KOMENTARZE+ dodaj opinię  

at  agatt@vp.pl2006-04-03 20:25
zastanawiam się czy kobieta, która odbiera świat i ludzi poprzez zmysły wzroku, dotyku, zapachu i smaku może mieć sztywny kręgosłup. To jest fałsz literacji, tak sądzę.

isa2006-04-09 17:28
Beata B. a czemu niecałe nazwisko podane?

at2006-04-09 19:08
Nie całe nazwisko... Jak sądzę to swoista prowokacja autora. Pseudonim literacki.... Sama nie wiem. Zresztą czasami wydaje się książki pod pseudonimem. Może to być znany autor/autorka i ukrywa się pod pseudonimem, by coś zataić. Kiedyś, gdy była komuna kilku autorów pisało pod pseudonimem. To zresztą nie jest ważne, ważne co w środku. Mądzrzę się tu a nie czytałam. Powinnam przeczytać. I to zrobię.

ayla2006-04-27 12:49
jak ktos mi pisze o "bezczasie" i "bezdechu" to mnie przerazenie bierze... ostatnio wsrod artystow panuje jakas tajemnicza nowomowa... ma byc dziwacznie tajemniczo i najlepiej uzywac bardzo dziwnych słów. Az do przesady. jesli ktos przeczyta opisy sztuk na pradze w b wytworni wodek koneser... bedzie wiedzial o co mi chodzi. No ale zobaczymy co to :/

ayla2006-04-27 12:51
he he... przeczytalam fragmenty na stronie cytryny..... :) kuszące ... .


Dopisywanie opinii, tylko dla zarejestrowanych użytkowniczek portalu

Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!

Witaj, Zaloguj się

zoo

WYSZUKIWARKA


KSIĘGARNIA DLA LESBIJEK

Dzięki współpracy z kilkoma księgarniami oraz porównywarką cen Nokaut.pl mamy katalog kilkudziesięciu tysięcy książek i możemy pokazać ceny i miejsca gdzie możesz kupić książki najtaniej.

Nasza specjalność to oczywiście wybór literatury o tematyce LGBTQ i feminizmu.

Korzystaj, oceniaj, zaznaczaj książki, które chcesz przeczytać, komentuj. A już wkrótce zobaczysz zestawienia i porównania jakich nigdzie indziej nie znajdziesz.

NAPISZ DO NAS

Jeśli przeczytałaś książkę, która Cię poruszyła, podziel się wrażeniami. To nie musi byc profesjonalna recenzja. Takie możemy przeczytać w gazetach i na innych portalach. Może być nawet parę zdań, byle subiektywnie.

Zaprzaszam też do przesyłania wszelkich uwag, pomysłów, sugestii. Ty też możesz współtworzyć ten dział:)

Napisz do nas: info@kobiety-kobietom.com

NEWSLETTER I SPOŁECZNOŚCI

Chcesz być powiadamiana o nowościach w portalu? Zarejestruj się i zaprenumeruj nasz newsletter lub kanał Nowości RSS!
Możesz też dołączyć do naszej strony na Facebook lub Twitter. Zapraszamy!

zoo

Ostatnio komentowane:

news Donald Trump nie chce finansowania organizacji promujących aborcję za granicą
justsomebody10 Posługiwanie się przykładem N. Vujicica nie ma, moim zdaniem, większego sensu, bo to jest wyjątek na tle setek tysięcy niepełnosprawnych. Od dzieciństwa był otoczony opieką, wsparciem,... opinia dodana 2017-02-11 13:52:24
muzyka Zawsze mocno żyłam i teraz mam co wspominać
Hitoshi W piątek byłam na koncercie Closterkeller. Anja jest niesamowitą kobietą, jest charyzmatyczna, silna i pewna siebie, dała przepiękny występ. Uwielbiam ją.... opinia dodana 2012-11-05 20:27:47
literatura Lesbos Najlepsze opowiadania erotyczne - Warnock Kathleen
Ciekawe opowiadania :) wciągające ! polecam.\r\n\r\nPS. Odsprzedam za pare groszy . Więcej info na @.

Dołącz do naszej społeczności!

nowe i najaktywniejsze profile:

© KOBIETY KOBIETOM 2001-2017